AHA! Psiho

 

Eu sunt Tina Petrăreanu, absolventă a UMF Carol Davila din Bucureşti, specializarea fiziokinetoterapie (1999-2004). În perioada februarie 2010 - septembrie 2012 am urmat un program de formare în psihoterapia sistemică a familiei şi cuplului în cadrul APFC Iaşi, o asociaţie acreditată de Colegiul Psihologilor din România.

Studiile de psihoterapie m-au învăţat să mă întreb ce stă în spatele comportamentului oamenilor, să nu mai judec sau să pun etichete, să urmăresc firul roşu mereu prezent în interacţiunile dintre persoane.

În perioada 2013-2016 mi-am completat studiile în Psihologie la Universitatea Spiru Haret, studii finalizate cu diplomă de licenţă.

 

În prezent sunt psihoterapeut autonom de familie şi cuplu, cod parafă 14285 în Registrul Unic al Psihologilor.

 

Am doi copii, o fetiţă  de 7 ani şi un băieţel  de 4, de la care  îmi doresc să fie fericiţi. Ştiu că bazele unui ataşament sigur se pun lăsând copilul să experimenteze şi fiind acolo pentru el când îţi cere ajutorul. Cred în construirea motivaţiei interne, acea motivaţie pe care copilul o are când înţelege legătura dintre beneficiile pe care le are făcând o anumită acţiune.

 

Pe lângă educaţia teoretică din şcoala românească – încă gândită să memorezi, ceea ce nu mai este atât de necesar în epoca internetului, copiii trebuie pregatiţi practic pentru viaţă. Ei preiau modelele din familia de origine şi se vor raporta constant  la acestea, fie că vor dori să facă la fel sau opusul.

 

Copiii mai pot învăţa alte modele, pot  învăţa să gândească şi să pună întrebări cu ajutorul seriei de ateliere pe care le-am conceput pentru categoria de vârstă 6-10 ani.

Contact: 0723 367 936   /   contact@ahaedu.ro   /  Otopeni, ILFOV 75100

  • w-facebook