Matematică aplicată

Cum se va desfășura programul?
Programul de Matematică Aplicată se bazează pe realizarea de proiecte tematice ce se vor derula pe parcursul mai multor ateliere de lucru, în funcție de tema abordată și subiectul propus.
Un proiect tematic se desfășoară pe durata a unui singur atelier, a două sau a trei ateliere, în funcție de complexitatea tematicii de studiu. Practica la fața locului și/sau participarea unor persoane importante reprezentative domeniului de studiu propus în cadrul atelierelor vor constitui elementele cheie în realizarea proiectelor.
Agenda Program
Realizarea unui proiect se realizează în cadrul atelierelor de lucru și durează între 1 săptămană și 3
săptămâni.
Un atelier durează 2 ore.
Agenda unui proiect include:
1. Prezentarea temei proiectului (grup)
2. Discuții comune pentru familiarizarea cu tema propusă, domeniul de studiu și identificarea elementelor
componente cercetării (grup)
3. Practică pe teren/ la fața locului. Discuții cu specialiști în domeniul cercetat – invitați din comunitate,
mediul de afaceri etc (grup)
4. Colectarea datelor, realizarea analizei, realizarea si fundamentarea prezentărilor (echipe de lucru)
5. Realizarea prezentărilor (grup)
6. Feedback de grup (discutarea proiectelor de către participanți)
Temele proiector se vor baza pe aspecte reale din viața practică a copiilor și adulților, dar vor fi și subiecte preluate și adaptate din cadrul programelor unor instituții și organizații internaționale care au inițiat programe educative pentru copii (NASA, Weather Channel, Stock Market, Programme for International Student Assessment – OECD / PISA, etc)
Course Features
- Lectures 1
- Quizzes 1
- Duration 5 saptamani
- Skill level clasele a3a - a 5a
- Students 20
- Assessments Self
-
OBIECTIVE
1. Proiectele se vor realiza prin: colectare de date, analiză și interpretare date, raționament și calcul matematic, argumentare, cunoștiințe specifice domeniului cercetat (geografie, istorie, științe, marketing, management de proiect, studiu de piață etc) 2. Copii se vor familiariza cu realizarea de prezentări în plen (Public speaking) 3. În realizarea proiectelor, copiii vor reflecta activ asupra propriului proces de cunoaştere şi asupra propriilor experienţe de învăţare Pleacăm de la emoțiile copiilor, apoi, cu multă practică (greșeli și provocări) ajungem la învătare, avem rezultate și dezvoltăm o altă atitudine și abordare. E important să gândim, să comunică și să ne argumentăm soluțiile de lucru și rezolvare!
-
Test