Care este diferența dintre mentalitate fixă și deschisă?

Dacă tu crezi că te poți dezvolta sau îți îmbunătăți propriile talente cu perseverență și timp suficient, probabil că ai o mentalitate deschisă.

Dar, dacă te descoperi că motivul pentru care nu poți face ceva este că nu ești suficient de bun? Este posibil să ai o mentalitate fixă.

Mentalitatea fixă înseamnă să crezi că nu ești în stare, mentalitatea deschisă înseamnă să crezi că poți!

Cum se reflectă mentalitatea în felulul nostru de a gândi? Și cum influențează mentalitatea atitudinea adoptată?

Atunci când dorești să înveți despre ceva nou, pentru a dobândi o abilitate nouă ai nevoie de timp, răbdare și exercițiu. Și de un moment AHA! Știi, acel moment când înțelegi!

Potrivit Dr. Carol Dweck, mentalitatea ta îți poate prezice succesul în viață. Este o voce interioară care te ține sau te ridică. Dacă ai o mentalitate fixă, este posibil să vezi eșecul ca o dovada că nu ești suficient de bun. Și știi ce se întâmplă cu majoritatea oamenilor când aud asta? Se blochează. Interiorizează acea critică cu privire la lipsa lor de capacitate și talent. Și nu mai încearcă.

Mentalitatea potrivită, cea deschisă, înseamnă alegerea creșterii față de situația actuală. În loc să fie de acord că nu sunt suficient de bune, persoanele cu o mentalitate deschisă, de creștere, aleg să caute tot timpul noi abordări sau să încerce noi metode rezolvare.

Imaginează-ți cel mai recent eșec!

A crede că ai eșuat pentru că nu ai abilitățile necesare și ar trebui să încerci ceva diferit poate însemna că ai o mentalitate fixă.

Pe de altă parte, dacă vezi eșecul ca o oportunitate de a învăța sau de a dezvolta noi talente și de a încerca din nou, este posibil să ai o mentalitate deschisă, de creștere.

Mentalitatea deschisă este un mod mai sănătos de a-ți vedea locul în lume. Și te ține deschis să înveți lucruri și experiențe noi.

Da, este posibil să nu ai capacitatea de a o face acum. Dar poți schimba asta. Continuă să îți spui că poți până când aceste gânduri devin un obicei. Și, în cele din urmă, vei vedea că aceste idei de gândire fixă ​​se vor topi. Desigur, ca să ajungi aici, trebuie să treci prin mai multe etape. Totul culminând într-un moment magic AHA! Atunci când înțelegi CE sau DE CE sau CUM se întâmplă ceva! Atunci când se face lumină, dat de flacăra înțelegerii. Înseamnă să dobândești abilitatea și să îți dezvolți capacitatea de a-ți schimba percepția asupra lucrurilor din jur într-un fel în care cauți soluții și nu te împiedici de scuze sau obstacole.

Pentru a face lumină, pentru a aprinde focul, ceea ce știu și eu și tu că este posibil, trebuie să treci prin anumite etape. Așa este și cu momentul AHA! Ca să apară trebuie să treci prin etape, să fii capabil să provoci focul, care odată aprins, dintr-o dată îți luminează mintea și arată soluția la problema ta.

Cum îi ajută pe copii o mentalitate deschisă?

Copiii cu o mentalitate deschisă, de creștere sunt plini de potențial nelimitat. Și având o mentalitate deschisă poate ajuta la eliberarea potențialului, ei știu că pot dezvolta talente și abilități prin efort constant și mai ales încrederea pe care le-o oferim.

Cum susține AHA!Edu dezvoltarea mentalității deschise?

Ne adresăm celor care cred în importanța momentului AHA! și care doresc să dobândească tehnicile și metodele de a asigura apariția momentului AHA!

Programul AHA! Edu dezvoltă mentalitățile de învățare ca fiind un set de credințe care sunt legate de performanța academică crescută la elevi. Există trei moduri principale de învățare la care facem referință: mentalitatea deschisă, apartenența la grupul / comunitatea din care faci parte (familie, școală) și scopul și relevanța obiectivelor de învățare.

Acestea ajută la orice proces de învățare. Se adresează în egală măsură cadrelor didactice, centrelor educaționale, părinților și copiilor care:

  • văd învățarea ca o provocare;
  • se bazează în special pe proces și mai puțin pe rezultate;
  • văd greșelile ca o etapă a evoluției și a învățării;
  • doresc sa adopte o mentalitatea flexibilă, deschisă;
  • doresc să dezvolte o atitudine pozitivă – activă în activitățile zilnice, nu numai cele educaționale.

Cine sunt beneficiarii programului AHA!Edu?

Beneficiarii finali ai programului sunt copiii și noi cei care avem un rol în procesul educațional al copiilor, la școală (profesori) și acasă (părinți, bunici).

Poți fi autorul propriei vieți.

Îmbrățișează o mentalitate deschisă. Practică această mentalitate până devine un obicei și vocea mentală fixă ​​se estompează. Fii un exemplu că se poate și arătată tuturor celor din jurul tău. cât de departe le poate duce o gândire deschisă.

Programul se derulează pentru următoarele 3 categorii

  1. Copii
  2. Părinți
  3. Profesori / Centre educaționale

Programul AHA! Edu include următoarele activități (pentru toți enumerați mai sus):

  1. Modul 1: atelier introductiv AHA! Mind – inițiere
  2. Modul 2: atelier practic (kituri specifice – avansat – avem dezvoltat Atelierul de Matematică, pentru C 1 – 6.
  3. Modul 3: TOT – Program de mentorat (pentru copii) / Formare de formatori (pentru părinți și cadre didactice)
Sari la bara de unelte