OtopeniAHA!Xpress - Prima ediție, mai 2019

Sâmbătă, 11 mai, a avut loc prima ediție a evenimentului OtopeniAHA!Xpress organizat de AHA!Edu, în cadrul proiectului "Copiii au nevoie de momente AHA!”.

12 echipe, peste 60 de copii și 20 de părinți au participat la îndeplinirea a 8 sarcini cu activități antrenante, creative și amuzante în centrul Orașului Otopeni.

 

Fiecare echipa formată din 4 - 6 copii (6-12 ani) împreună cu un părinte însoțitor au urcat în AHA!Xpress-ul de Otopeni pentru a petrece împreună 3 ore de distracție și voie bună. La începutul evenimentului fiecare dintre echipele participante a primit 8 plicuri conținând harta zonei, sarcinile ce urmau să le îndeplinească împreună cu activitățile ce trebuiau să le realizeze. Îndeplinirea unei sarcini permitea echipei deschiderea următorul plic cu noile instrucțiuni.

 

Ne-am dorit ca fiecare dintre sarcinile propuse să contribuie la dezvoltarea unor abilități și aptitudini care nu fac obiectul unor materii școlare. Scopul nostru a fost acela de completa ceea ce învață copiii la școală într-un cadru non-formal, în joacă, mai aproape de practică și de viața reală. Am dorit să creăm acel cadru ideal în care copiii să se joace alături de prietenii lor și  împreună cu părinții, cu îndrumarea și exemplul lor. 

 

Cu ajutorul partenerilor noștri am reușit să îl provocăm pe copii să înțeleagă și să învețe despre:

 

- orientarea în spațiu folosind harta de desfășurare a evenimentului (aproximativ 2 km);

- cum să negocieze și să vândă un produs oferit de organizatori;

- persuasiune: să convingă vânzătorii din piața centrală pentru a le permite să le “împrumute" unele produse, fără a le cumpăra, doar pentru a le fotografia;

- marketing stradal prin împărțirea unor pliante și promovarea unor produse dulci. Aici au avut de degustat prăjituri și de a-si dezvolta abilitățile în a recunoaște ingredientele de bază folosite în prepararea lor;

- recunoașterea unor flori după denumire și caracteristici;

- expertiză în hair-styling prin realizarea unor coafuri inedite și "la modă”;

- încredere în ei, dezinvoltură și creativitate.

 

AHA!Express a fost o experiență minunată atât pentru noi, părinții, cât și pentru cei mici. Am fost tare entuziasmați de acest eveniment încă de la bun început pentru ca, în final, am învățat împreună câteva lecții importante:

1. munca în echipă este mult mai frumoasă și mai distractivă decât cea pe cont propriu.

2. Drumul parcurs este cu mult mai important decât destinația.

3. Nu orice moment din viața noastră trebuie să se transforme într-o competiție cu câștig garantat.

 

“Am finalizat misiuni, am căutat indicii, am respectat reguli și am petrecut momente frumoase împreună. Ne dorim în continuare organizarea unor astfel de evenimente care să le trezească copiilor interesul, creativitatea și spiritul lor de cercetași. “ - Echipa 10 - Brawl Stars, Chelaru Ana Maria

 

“AHA!Edu a creat magie! Activitățile educaționale împletite însipirat cu voie bună și implicare au adus zâmbete și strălucire în ochii copiilor. Cele câteva ore pline de suspans și bucurie au transformat genial actul învățării în joacă.” -  Echipa 8 - Exploratorii 1, Melania Flitan.

 

“Ne-am simțit minunat, copii foarte încântați și cu nerăbdare să descopere mai departe, ce urmează? ...unde mergem?...ce avem de rezolvat?...

Așteptăm urmatoare provocare!” Echipa 2 – Academia Copiilor Nirvana, Ionela Ștefan (Ioni)

 

Mulțumim partenerilor noștri care au crezut în mesajul nostru: "Copiii au nevoie de momente AHA!”: Frisomat SA, Otoprint SRL, Dolce by Vero, Mikado - Robert Ștefănescu, Beauty Flor – Salon, Florăria Florina, Good Market SRL.

 

Pănă data viitoare, vă dorim să vă bucurați de cât mai multe momente AHA! 

 

Christine Demeter

Coordonator proiect AHA!Edu

www.ahaedu.ro

Contact: 0723 367 936   /   contact@ahaedu.ro   /  Otopeni, ILFOV 75100

  • w-facebook