Activități pentru a ajuta copiii să învingă teama, neputința și aversiunea faţă de materiile grele


Dorim să vă împărtășim din experiența noastră (asa cum noi ne desfășurăm atelierele) și din resursele pe care noi le folosim: uneori resursele noastre, alteori resursele celor care sunt dornici și bucuroși să le împărtășească cu noi. 


Astăzi dorim să va spunem povestea lui Mojo, noul nostru prieten de la AHA!Mate…Mojo este un monstruleț drăguț și prietenos care iubește școala, în special matematica. Dar, intr-o zi s-a întâmplat un lucru teribil: problemele au devenit din ce în ce mai complexe și mai complicate, nimic nu mai avea sens. Este momentul în care Mojo realizează că nu este suficient de deștept, și…singura soluție este să părăsească școala…


Mojo este un produs ClassDojo, a cărui misiune este de a aduce profesorii, părinții și copiii împreună și de a le prezenta instrumentele, ideile și energia pentru a îmbunătăți procesul educațional. (materialele sunt exclusiv in limba engleză)

ClassDojo a realizat cinci serii de filmulețe despre:


1. Mentalitate  ClassDojo și Centrul de Cercetare PERTS din Stanford au colaborat pentru a crea primul sezon al show-ului Mojo. Seria video de cinci episoade (împreună cu câteva activități incredibile) evidențiază puterea de a avea o mentalitate de creștere și despre cum orice elev poate învăța și însuși această abilitate!


2. Perseverenţă

În acestă nouă serie de trei + unul episoade despre perseverență, inclusiv un concept numit “The Dip”, tema abordată ajută studenții să învețe despre puterea perseverenței și cum arată ea în viața reală!


3. Empatie ClassDojo și Universitatea Harvard "Making Caring Common Project" au colaborat pentru a crea o serie de filme cu trei episoade despre empatie. Găsiți aceste episoade de empatie împreună cu câteva activități uimitoare pentru a vă ajuta să consolidați abilitățile de empatie ale elevilor.


4. Recunoștință Trei activități incredibile pentru a arăta impactul și puterea de a-și manifesta recunoștința față de ceilalți.


5. Atenția și Emoțiile 

Emoțiile sunt puternice: pot să te copleșească sau să devină cel mai bun prieten al tău. Luați elevii într-o călătorie pentru a înțelege cum își pot gestiona emoțiile puternice prin atenție. Acest set de activități a fost creat în parteneriat cu Centrul de Inteligență Emoțională al Universității Yale.Mesajul ClassDojo este:

La ClassDojo, vrem să transformăm educația pentru fiecare copil din lume. Pentru a face acest lucru, avem un plan simplu: să conectăm profesorii, părinții și elevii în fiecare mediu de învățare (clasă) și să lucrăm cu ei în fiecare zi pentru a aduce cele mai bune idei în sălile de clasă. Nu este vorba despre crearea unei săli de clasă “ideale", a unui model de o mărime care să se potrivească tuturor, pentru că așa ceva nu există. În schimb, credem că profesorii, părinții și elevii ar trebui să aibă puterea de a crea o sală de clasă incredibilă, care este cea mai bună pentru ei. Și, noi credem că atunci când dai oamenilor buni modalități simple de a face lucrurile potrivite, se vor întâmpla lucruri uimitoare. Așa credem că putem transforma educația. Împreună. Ajutând fiecare profesor, părinte și elev din lume să creeze o sală de clasă incredibilă.


Să îl cunoaștem pe Mojo! (click)0 afișare

Contact: 0723 367 936   /   contact@ahaedu.ro   /  Otopeni, ILFOV 75100

  • w-facebook