Aha!Psiho la Liceul Ioan Petruş


În prima săptămână a lunii noiembrie un demo al atelierului “Bunele maniere“ a încheiat turul claselor I la liceul Ioan Petruş din Otopeni - 200 de copii.


Ora a început prin a mă prezenta fiecărui copil şi a da mâna, sarcina micilor elevi fiind de a se prezenta cu prenumele, vorbind tare şi clar şi ,ce este mai important, a se uita în ochii mei. Exersarea contactului vizual are rolul de inhibare a timidităţii şi, implicit, de creştere a încrederii în sine.


Am continuat cu un exerciţiu -joc de rol în care un copil lua prin îmbrâncirea colegului creionul acestuia, apoi acelaşi copil îşi ruga colegul să îi împrumute creionul. Posesorul creionului trebuia să îi spună partenerului de joc cum s-a simţit în ambele situaţii. Exerciţiul are rolul de a înţelege de ce avem nevoie de bunele maniere, de ce să le respectăm.


În partea a doua a orei am urmărit-o pe broscuţa Rica, o broscuţă ţestoasă de 7 ani, care încălca reguli de politeţe una după alta. Sarcina elevilor a fost vânarea a cât mai multe greşeli pe care aceastea le făcea.


La sfârşit copiii au primit câte un semn de carte inscripţionat cu două poezioare referitoare la bunele maniere , semne de carte puse la dispoziţia noastră de Tipografia Otoprint, căreia îi mulţumim.


Atelierele Aha!Psiho au fost create din dorinţa de a contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri, care să se traducă atât într-un sens al valorii personale ( ştiu cine sunt şi mă simt bine cu mine ), cât şi într-o bună comuniune cu ceilalţi.


Aha!Psiho face parte din Aha!Edu - ahaedu.ro - Un Proiect Educațional.

0 afișare

Contact: 0723 367 936   /   contact@ahaedu.ro   /  Otopeni, ILFOV 75100

  • w-facebook