Ce facem când ne e frică?

În luna ianuarie 2019 AHA!Psiho a desfăşurat atelierul “Ce facem când ne e frică ?” destinat copiilor de 6-10 ani.


Fiecare din cele 4 întâlniri a avut un obiectiv de sine stătător , astfel încât părinţii au putut alege şi o singură şedinţă.


La prima întâlnire ne-am concentrat pe descoperirea fricilor şi am construit Copacul Fricii , dar am exersat şi felul în care cineva poate deveni conştient de frica sa printr-un exercițiu de conectare la prezent.


A doua întâlnire a fost centrată în jurul personificării emoţiei , cu tot cortegiul necesar : unde se simte emoţia în corp, cum arată , apoi prezentarea ei într-un desen şi în final dialogul cu aceasta în joc de rol. La final copiii au putut alege destinul Fricii, fie o aruncau la gunoi, fie o sigilau într-un plic şi o păstrau.


Copacul fricii - Atelier - AHA!Psiho


A treia întâlnire a însemnat încurajarea unui animăluţ care avea aceleaşi frici ca şi copilul care stătea de vorbă cu el. De aici au rezultat frunzele Copacului Curajului.


Copacul curajului - Atelier - AHA!Psiho


A patra întâlnire , cea mai importantă, le-a arătat copiilor, prin intermediul unei poveşti terapeutice, ce se întâmplă când aleg fiecare dintre cele 3 opţiuni în faţa fricii : lupta, ignorarea sau acceptarea.


Povestea celor trei optiuni - Atelier - AHA!Psiho

Scopul atelierului nu a fost acela de a scăpa copiii de frici, un obiectiv dealtfel nerealizabil, căci frica este o emoţie care face parte integrantă din noi şi care ne poate apăra în anumite situaţii. Scopul a fost creşterea inteligenţei emoţionale, adică recunoaşterea fricii, acceptarea ei şi astfel , alegerea comportamentului: fug sau sunt curajos de data asta.

0 afișare

Contact: 0723 367 936   /   contact@ahaedu.ro   /  Otopeni, ILFOV 75100

  • w-facebook