Cum îi putem face pe copii să vadă învățarea ca un proces plin de magie, curiozitate și inspirație?

Etapele învățării AHA Edu

Un proces în 4 etape de învățare

Când începem să învățăm ceva nou, trecem prin diferite etape în care devenim conștienți și controlăm procesul asimilării de informații (învățarea). Astfel, putem învăța orice adoptând obiceiuri de studii diferite, dar mai ales o mentalitate pro activă, pe care noi am denumit-o moment AHA!


Învățare instinctivă – etapa 1

Copil fiind, adoptăm o învățare instinctivă (1): învățăm ceva nou cu multă curiozitate și dorință de a experimenta emoții pozitive, atunci când succesul este atins. În schimb, dezvoltăm emoții negative atunci când nu reușim să atingem rezultatele dorite, și de aici până la frustrare sau renunțare este doar un pas.


Învățare prin studiu – etapa 2

Cu timpul, dezvoltăm un obicei de studiu (2) (în perioada școlii) și acest stil de învățare îl vor urma până când “munca noastră” devine o provocare.


Învățarea intenționată – etapa 3

Învățăm intenționat (3) și astfel, aceasta etapă ajută la dezvoltarea logicii, rațiunii și atenției atunci când rezolvăm diverse probleme. Provocarea aici este că lucrăm cu memoria noastră pe termen scurt, care conține informații limitate. Pe de altă parte îngrijorările, temerile și îndoielile funcționează și la acest nivel și pot interfera cu strategiile noastre de luare a deciziilor. Avem nevoie să găsim strategii pentru a merge mai departe în ciuda fricii și pentru a ne concentra pe partea pozitivă a situațiilor, adoptând o abordare pro activă a învățării, în loc să renunțăm la primul semn al unei provocări.


Învățarea creativă – etapa 4

Învățarea creativă, pe care noi am definit-o prin crearea de momente AHA! este liantul acestor etape de învățare. Copiii, ca și adulții, asimilează și rețin mai ușor atunci când asociază ceea ce învață cu un sentiment AHA, cu un moment de revelație, cu o stare de Evrica! în care devin creativi și inovativi ca și stimulent al curiozității lor si ca si dorință de a răspunde unde provocări greu de depășit. Ne simțim motivați, încrezători și răspundem deschis la noile provocări!


Intuiția unui moment poate fi uneori mai valoroasă decât experiența unei vieți ~ Oliver Wendell Holmes
0 afișare

Contact: 0723 367 936   /   contact@ahaedu.ro   /  Otopeni, ILFOV 75100

  • w-facebook