Jucati-vă cu numerele!


(Gânduri de gândit)

Cel mai bun și cel mai important început pe care îl putem da copiilor noștri este de a îi încuraja să se joace cu numere și forme, gândindu-se la ce tipare (patern-uri) și idei pot vedea. Utilizatorii de matematică de succes caută modele și relații și se gândesc la conexiuni. Ei abordează matematica cu multă creativitate, știind că matematica este un subiect al creșterii, iar rolul lor este să gândescă noi soluții.

Trebuie să instalăm această mentalitate matematică în copiii noștri din primele lor experiențe cu această disciplină.

Copiii trebuie să vadă matematica ca instrument de creștere pe care ar trebui să-l gândească și să-l înțeleagă.

Matematica nu înseamnă calcule ci raționament, nu înseamnă rapiditate ci înțelegere profundă, nu înseamnă răspunsuri corecte/greșite ci procese de gândire și argumentare.

Când copii văd matematica ca o serie de întrebări scurte, ei nu pot vedea rolul pentru propria lor creștere interioară și învățare (și la ce îmi folosește?). Ei cred că matematica este un set fix de metode pe care le primesc sau nu, un set de formule si calcule pe care trebuie să le învețe și să le exerseze dând un răspuns corect sau greșit.

Atunci când copiii văd matematica ca un peisaj larg de puzzle-uri neexplorate în care se pot rătăci, punând întrebări și gândindu-se la relații, înțeleg că rolul lor este gândirea și înțelegerea. Când copiii văd matematica ca un set de idei și relații și rolul lor ca unul de a gândi despre idei și de a găsii sensuri, ei au o mentalitate matematică.

36 afișare

Contact: 0723 367 936   /   contact@ahaedu.ro   /  Otopeni, ILFOV 75100

  • w-facebook