Matematica poate să fie și distractivă și utilă

Ne-am propus ca AHA!Mate să fie un program în care copiii să nu învețe matematică pur si simplu, ci să folosescă matematica ca și instrument de lucru în a rezolva probleme, exerciții și situații.


Astfel, printr-o altfel de matematică distractivă, copiii își folosesc imaginația și creativitatea, experimentează și rezolvă situații și nu doar efectuează calculele algebrice folosind formule fără sens si continut. 

 

Creativitatea este la fel de importantă în educație precum scrisul și cititul. Ce bine ar fi să renunțăm cu toți la tradiționalele meditații la matematică și să reinventăm educația. 

Despre asta este AHA!Mate.

 

Așa, am început ora de AHA!Mate la clasa a4a, cu un proiect în care ne-am imaginat că suntem oameni mari  (student bursieri) pentru …3 luni.

 

Am închiriat un apartament, ne-am adunat veniturile (burse, premii, bani de la părinți), ne-am calculat cheltuielile fixe lunare și ne-am facut o listă de “dorințe" și alte cheltuieli ocazionale: am cumpărat cărți, am mers la film, la un concert și chiar ne-am cumparat un telefon nou. Altfel spus, am compus, calculat și ne-am jucat cu operațiile matematice, am descifrat formule matematice, am gândit strategic, economic și profitabil. E uimitor cât de repede intră copiii în rolul de adulți și mai ales cu câtă responsabilitate își asumă acest rol. Creăm și trăim momente AHA! în care copiii se simti motivați și stimulați să se autodepasească. 


Aplicăm operațiuni matematice la calculul bugetului lunar. Suntem oameni mari.

Următorul nostru proiect este o călătorie pe Marte, iar geometria, facțiile și operațiile algebrice cu mai multe necunoscute ne vor ajuta să calătorim în spațiu și să revenim cu bine pe Pâmânt. 


Atelierele anterioare:

1. Să ne împrietenim cu matematica

Contact: 0723 367 936   /   contact@ahaedu.ro   /  Otopeni, ILFOV 75100

  • w-facebook