O altfel de matematică: cu sau fără teme?

Un flash de inspirație poate fi productiv și motivant, cu condiția să profităm de el. Iată un model care ajută copiii să aprecieze scânteia - și apoi să arunce în aer flăcările gândirii creative și a învățării semnificative…la matematică.
Nu de puține ori la atelierele noastre de matematică am fost întrebată de părinți si de copii dacă au teme de pregătit pentru urmatoarea noastră întânire. Am simțit, nu te puține ori ezitarea ambelor părți cănd am răspuns “Nu, desigur că nu vor avea teme", bucuria copiilor, neîncrederea părinților. “Si atunci cum vor aprofunda ce au învățat?" “Desigur, am spus că nu avem teme, dar practica suplimentară este cea care ne ajută să ne perfecționăm”.


Nu sunt adepta efectuării acelorași tipuri de exerciții și probleme în mod suplimentar care ne antrenează memorarea unor concepte și formule și care, odată ce tiparul se schimbă, copiii au nevoie de creativitate pentru a le rezolva.


Așadar, consider că practica suplimentară este necesară, însă ea trebuie să ia diverse forme, să atragă copilul, să îi stimuleze curiozitatea și creativitatea să îl provoace să găsească rezolvări diverse și ingenioase. Pe de altă parte, prezentul și mai ales viitorul se bazează foarte mult pe tehnologie și pe acele gadget-uri care preiau o parte din munca noastră. Nu doar eu am spus asta. Nu putem să-i privăm pe copii de acest drept și de acest avantaj.


Copiilor le place să se joace și acesta reprezintă un avantaj al dimensionării “temelor” într-un format aparte, cât mai pe placul lor.


Am pregătit o listă de aplicații și activități matematice care nu au doar un scop educativ (acela de a exersa sub diverse forme ce învață) ci sunt și tare îndrăgite de copii. Ei trăiesc bucuria jocului mai presus decât efectuare unor exerciții și probleme. Aceste aplicații oferă posibilitatea copiilor de a-și dezvolta atenția, observația, raționamenul și de a se verifica prin calcule și răspunsuri matematice.

Monster Math: Fun Math Game for Kids - Grade K-5

Math | Riddles and Puzzles Math Game

Maths Puzzle Games - Are you the next Genius!

Math Pieces

0 afișare

Contact: 0723 367 936   /   contact@ahaedu.ro   /  Otopeni, ILFOV 75100

  • w-facebook